(H)eerlijke chips

De chips  begint als een verse duurzaam geteelde aardappel op het land. Na  minimaal gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen waar dat mogelijk was, worden de aardappelen vanaf juli gerooid.

De aardappelen komen binnen en worden vervolgens tot heerlijke, krokante chips verwerkt. Doordat de schil nog om de chips heen zit krijgt het zijn bourgondische heerlijke smaak. 

De chips is vrij van gluten, lactose en E-nummers. Zo wordt geprobeerd de chips voor iedereen toegankelijk te maken en daarnaast wordt de smaak aan de chips gegeven die zij verdient. Door de minimale toevoeging van zout proef je de krokante chips zoals je hem zou moeten proeven. Iedere chip smelt weg in je mond. 

Het is niet mogelijk om alle aardappelen direct  tot chips te verwerken. Daarom wordt een groot deel van de aardappelen bewaard in koelcellen die worden aangedreven door middel van zonnepanelen. 

Heb je nog vragen betreft het product of andere mededelingen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij vinden het altijd leuk om meningen, adviezen, etc. te ontvangen. Dus aarzel niet en doe ons zeker een berichtje!

De (h)eerlijke variant Zeezout

Bakje Snecco

De (h)eerlijke variant Paprika

Snecco chips

Het bakje

Snecco

Op dit moment worden de huidige chips zakken met aluminium binnenlaag dus verbrand. Dit heeft schadelijke stoffen voor mens en milieu tot gevolg. Daarom als alternatief een polypropyleen bakje! 

Dit bakje is uitstekend te recyclen en kan daarom uitstekend opnieuw worden gebruikt als grondstof. Hoe gaat dit te werk?

  1. Nadat jij je bakje op hebt, kun je de kartonnen sleeve van het bakje verwijderen door middel van de handige scheurrand!
  2. Vervolgens kun je kijken of je het bakje nog wilt gebruiken. Wil je dat niet? Dan kun je het bakje bij het plastic afval gooien.
  3. Vervolgens wordt het plastic afval bij jouw opgehaald en ingezameld.
  4. Wanneer het is ingezameld wordt het grondig gewassen en gemaald.
  5. Nu is jouw bakje veranderd in korrels.
  6. Deze korrels worden ingezameld bij de fabriek die er vervolgens een nieuw product van maakt.

Nu is jouw bakje Snecco Chips misschien een leuk bloempotje geworden!