De start van een eigen bedrijf

Het klinkt voor sommigen misschien makkelijker dan dat het daadwerkelijk is, “het beginnen van een eigen bedrijf”. In deze blog vertellen wij hoe we Snecco zijn gestart.

Het échte begin van Snecco 
Het begint gelijk best pittig. Vanaf dag 1 ga je een groepje vormen om een eigen bedrijf mee te starten. Wij (Niels, Wendell en Nicky) hebben elkaar ontmoet tijdens een voorlichtingsactiviteit van de opleiding. De klik was er gelijk vanaf het begin van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management die wij volgen aan Avans Hogeschool in Breda. Die klik is ook goed terug te zien in ons bedrijf Snecco. 

Wat was het probleem waar wij tegenaan liepen? 
Wij zijn echte chipsliefhebbers. Tijdens een chillavondje bedachten we “waar moet ik deze chipszak weggooien en kan die gerecycled worden?” Op dit moment wisten we dat we een probleem te pakken hadden namelijk, de huidige chipszakken zijn niet recyclebaar door hun aluminium binnenlaag.

Wij dachten, dit kan anders!
Snecco is dé oplossing voor dit probleem: een 100% recyclebare en herbruikbare verpakking gevuld met duurzaam geteelde aardappelchips. Ons idee hebben we veel getest onder onze doelgroep bij supermarkt Jumbo. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk experts op het gebied van marketing, sales, design en de financiële kant aan ons gekoppeld. Het is belangrijk dat je naar buiten treedt en zoveel mogelijk feedback ophaalt over je product. Op deze manier hebben wij Snecco kunnen ontwikkelen tot het eindproduct dat nu verkrijgbaar is in 16 Jumbo’s in Noord-Brabant. Daar zijn we supertrots op! Hierbij een leuk filmpje over de productie van Snecco: https://fb.watch/49YIy9b-Bz/

Een proces van vallen en opstaan
Natuurlijk gaat dit niet vanzelf. Tijdens het ondernemen loop je tegen vele uitdagingen aan. Hier moet je creatief mee opgaan en gebruik maken van ieders talenten. Met Snecco hebben we ook de nodige uitdagingen moeten overwinnen.

Blog Snecco